winterbanden

Winterbanden

Tips

  • Kouder dan 7°C? Stap over op winterbanden.
  • Vraag uw Daihatsu Service-dealer naar de opslagmogelijkheden voor uw zomer- en winterbanden.
  • Naar/door Duitsland? Rij met geschikte banden!
  • Winterbanden slijten sneller in de zomer. Verwissel daarom in het voorjaar uw winterbanden voor zomerbanden.
  • Als u in het najaar kiest voor winterbanden, dan rijdt u tijdens nat en koud weer een stuk veiliger. Uw zomerbanden worden (desgewenst door de Daihatsu Service-dealer) zorgvuldig opgeslagen, zodat ze niet slijten en in optimale conditie blijven.

Het onderwerp 'winterbanden' is enige jaren ondergesneeuwd geweest. 'Wat moeten we in de Benelux toch met winterbanden?', was een veelgehoorde vraag.

Winterbanden in Nederland

Het najaar en de winter zijn dé seizoenen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gladde, gevaarlijke wegen. De belangrijkste onderliggende oorzaak van auto-ongevallen tijdens het najaar en de winter is de slechte voorbereiding op de weersomstandigheden in het najaar en de winter.

Yokohama winterbandDankzij nieuwe technologie en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik bij winterse omstandigheden, zoals de (reis naar de) wintersport, maar ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral de betere rijeigenschappen en grotere veiligheid bij lagere temperaturen. Het verminderde risico van autoschade en dus verlies van de no-claimkorting zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. Uiteraard is het risico van persoonlijk letsel ook kleiner en gaan uw zomerbanden door het gebruik van winterbanden ongeveer tweemaal zolang mee.

De nieuwe generatie winterbanden is net zo geruisloos en comfortabel als de zomerbanden en bij het juiste gebruik is ook de duurzaamheid vergelijkbaar. Winterbanden zijn – ook in de Benelux – geen overbodige luxe. Winterbanden zijn ontwikkeld voor de weersomstandigheden tijdens de herfst- en wintermaanden, met lagere temperaturen en veel neerslag.

Daihatsu adviseert winterbanden van Yokohama. Dit merk heeft een breed gamma van winterbanden. Vraag uw Daihatsu Service-dealer naar de mogelijkheden.