onderhoud

Algemene Periodieke Keuring (APK)

GratisAPKDe Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Deze keuring bevordert de verkeersveiligheid en helpt het milieu beschermen.

Check hier uw APK-datum

Vul hieronder uw kenteken in.

Als u uw gegevens ook bij 'Mijn Daihatsu' invult, krijgt u van uw dealer bericht wanneer uw auto weer APK-gekeurd moet worden.

Vul uw gegevens in

Elk jaar of om de twee jaar

Volgens de Wegenverkeerswet van 1994 moeten personenauto's, bedrijfsauto's en aanhangwagens (met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg) elk jaar of om de twee jaar gekeurd worden.

Vanaf het derde of vierde jaar

APK-keuringAfhankelijk van het voertuig, de datum waarop het voor het eerst op de weg is toegelaten én het soort brandstof, moeten voertuigen vanaf het derde of vierde levensjaar APK-gekeurd worden. Na de eerste keuring moet de eerstvolgende keuring plaatsvinden na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto's, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf de datum waarop ze nieuw op de weg zijn toegelaten.

Controles blijven belangrijk

De APK is natuurlijk een momentopname. De keuring betekent niet dat u de auto een jaar lang niet hoeft te onderhouden en is geen garantie dat het voertuig de rest van het jaar veilig is om mee te rijden. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijven dus belangrijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de APK? Download dan de brochure en de informatie over de APK-frequentie.

* Bij het laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt is de APK-keuring gratis!