Cuore interieur

Interieurfilter vervangen: waarom?

In veel Daihatsu’s zit er één: een interieurfilter, ook wel pollenfilter genoemd. Het filtert viezigheid en pollen voordat de buitenlucht de auto binnen stroomt. Dit filter wordt in de loop der tijd niet schoner dus vervang ‘m regelmatig! Check dus wanneer uw interieurfilter voor het laatst is vervangen of neem contact op met uw dealer (voor een afspraak).

Wat is de functie van een interieurfilter?

Dit filter bestaat uit een harmonica achtige oppervlakte gemaakt van microvezel. Het pollenfilter reinigt de in het auto interieur binnenkomende buitenlucht van stof en andere vervuilingen. Het auto interieur kan wel een 6 x hogere concentratie van deze schadelijke stoffen bevatten ten opzichte van de ingeademde lucht thuis. Een schoon en goed werkend interieurfilter is daarom belangrijk voor gezonde auto klimaat.

Een goed interieurfilter bevat actieve koolstof en een pollenfilter.

Voor uw Daihatsu zijn diverse interieurfilters te koop met vaak een flink prijsverschil. De originele Daihatsu-interieurfilters zijn voorzien van zowel actieve koolstof als een filtering voor pollen. Het voordeel van actieve koolstof is dat het schadelijke, het interieur binnenkomende, stoffen zoals benzeen, tolueen en ozon absorbeert. En het pollenfilter neemt 90% van alle hooikoorts veroorzakende pollen uit de binnenstromende lucht. Vanzelfsprekend neemt de werking van het actieve koolstof en pollenfilter in de loop van de tijd af en is daarom het vervangen van het interieurfilter belangrijk.

Wat zijn de nadelen van een vervuild interieurfilter?

We zien steeds vaker dat het interieurfilter uit financiële overwegingen niet vernieuwd wordt. Het niet vervangen van het interieurfilter is niet direct nadelig qua voertuigbetrouwbaarheid en veiligheid maar toch zijn de eventuele nadelen van een vervuild of slecht werkend pollenfilter de volgende verhoogde kans op:pollenfilter

  • Geïrriteerde / branderige ogen
  • Hoofdpijn
  • Allergie aanvallen
  • Keelpijn / hoesten

Met name voor mensen die last van b.v. hooikoorts hebben is het op tijd vervangen van het pollenfilter belangrijk om een zo optimaal mogelijke autoklimaat te scheppen.
Een vervuild oppervlak van een pollenfilter alsmede een donkere vochtige omgeving, is een perfecte voedingsbodem voor schimmels en andere micro organismen die zich op het filter gaan hechten.
Bent u er niet zeker van dat het interieurfilter nog schoon is of wilt u in het voorjaar weer een fris filter en een vers luchtje in uw auto, ga dan naar de Daihatsu Service-dealer.